søndag, november 28, 2004

Søndag, flad og glad

Ja, det er søndag. Det har alt-i-alt været en god weekend, selv om jeg er lidt bag-stiv. Jeg har været til julegøgg og æbleskiver hos Jesper og Mette.

Jeg kender Mette fra projekt arbejdsglæde. Hun kender sin Jesper fra Grøn koncert, hvor hun har brugt rigtigt mange af sine ferier på at lave sandwich og andre praktiske ting, mens vi andre har lyttet til musik og hygget os.

Vi var vel en 5-7 fra projekt arbejdsglædes core-team, nogle flere fra Grøn koncerts core-team, Jespers søster og en som Jesper kender fra svømning og dennes kæreste. 200 æbleskiver, dejligt mange liter gløgg, 120 boller, tunmuse i store mængder, seriøs "røget" whisky og godt med øl på altanen.

Alexander og de fleste fra projekt arbejdsglæde core-team gik inden bollerne. Jeg blev. Hyggede mig gevaldigt sammen med Grøn koncert core-team. Tror jeg fik lovet at bruge noget ferie på Grøn koncert til sommer. Der er læææænge til og det er ok, for det var jo egentligt meningen at jeg skulle have været med i år. Det lød på dem som om, at det er noget som man kan blive bidt af :o)

Jesper har vel boet der på Tagensvej i små ti år, de sidste 4-5 år sammen med Mette og det uden at have været på Prinsen. Det lokale værtshus rundt om hjørnet på den anden side af vejen. Efter whisky, drinks og øl blev det til til lidt pool, så vi gik der ned.

Vi fik nogle flere øl og nogle drinks, mens vi ventede på at poolbordet skulle blive ledigt. De har nogle gode køer der på Prinsen og jeg har jo spillet lidt på Keegans i gamle dage, så jeg vandt. De kæmpede nu bravt de to fra Grøn koncert core-team.

Tak til Jesper og Mette for an dejlig eftermiddag der holdt langt ind i søndag nat. Kom vel hjem ved ??? tiden. Ander det ikke, det er heller ikke så vigtigt. Jeg hyggede mig.

Jeg fortalte at jeg skulle møde min familie idag søndag, så jeg fik også nogle boller med til dem og noget ost. Godt at jeg først skulle møde familien kl. 15:00. Det hjalp noget på de tømmermænd som jeg stadigt påstår at jeg ikke får. Rart nok :o)

Vi har været til World Press Photo i Øksnehallen. En tilbagevendende tradition. Klavs er jo pressefotograf, så det er vel meget naturligt at han vil se, hvad der nu er sket ude i verdenen og hvad dommerne syntes er værd at se. Familien er også noget foto-tosset i al almindelighed. Det er kun vores søster der ikke rigtigt er med på alt det der foto noget.

Hun svarede slet ikke på invitationen fra Klavs og dukkede heller ikke op. Hun har vel været på arbejde og mobilen har været i udu. Sådan noget sker jo. Invitationen kom også meget sent. Hun gik glip af Mettes boller og al den ost som Klavs har købt under sin ferie. Hun gik også glip af at møde Siv og Liv, Klavs kæreste (?) og dennes datter.

Synd for hende og synd for os. Håber hun har haft en god weekend. Min har været god, selv om jeg sidder her kl. 22:05 og stadigt er noget bag-stiv.

torsdag, november 04, 2004

Tanker om at blive lykkelig

Jeg tror det handler om at fokusere på det der gør en glad indeni og så arbejde for at få mere af det. At det handler om at være positivt tilstede og om at tage ansvar overfor sin lykke sammen med andre mennesker - for det er sammen med andre vi er rigtigt lykkelige.

Der har lige været en interessant artikel i Illustreret Videnskab om lykken og hvad forskerne har fundet ud af den. Tænksom læsning :o)

Lykkens 10 bud
Forskere har kortlagt ti faktorer, der har betydning for et lykkeligt liv. Groft skitseret giver resultaterne følgende liste, hvor * angiver, hvor vigtigt det enkelte punkt er i det samlede lykkeregnskab.

1. Gode gener **********
Bliv født ind i en lykkelig familie, for vi er genetisk disponeret for lykke.

2. Ægteskab ******
Bliv gift - ægteskab giver mere lykke, end man får som samboende.

3. Venner og familie *****
Skaf venner, og knyt tætte familiebånd.

4. Realistisk sans ****
Gør ønskesedlen kortere, og skru ned for forventningerne.

5. Tro og religion ***
Find en Gud eller en tro, som giver livet mening og formål.

6. Uselviske gerninger ***
Gør gode gerninger, og glem dig selv for en stund.

7. Udseende **
Drop bekymringerne om udseende, og tro på at du er smuk.

8. Rigdom *
Opgiv jagten på penge - materielle gode er ikke vejen til lykke.

9. Alder *
Frygt ikke alderen - ældre er lige så lykkelige som unge.

10. Intelligens
Vær tilfreds med din intelligens - den har ingen betydning for lykken.

Stine Overbye, Illustreret Videnskab november 2004